sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Tästä se alkaa!

Lähtölaukaus jouluun. Ensimmäinen adventti, ja tekis mieli sanua että huomena alkaa iki-ihana Toljanteri, mutta eipäs alakkaan.. Huomena saa avata ensimmäisen suklaakalenteriluukun, mutta saipahan tänäänki avata jo joulukalenterin


Partiolaisten joulukalenteri on pelastus kärsimättömille joulua oottaville, ihtiäni muistuttaville lapsille, koska sieltä saa avata luukun aina ennen suklaakalenteria :D ja älkää kysykö kenen hiuksi tuonne on eksyny......


Mää oon todellinen joulun lapsi! Joulua ootetaan heti uuen vuojen jälkeen koko vuojen täysillä. Ja vaikka en mikään kovin pieni lapsi enään ookkaan, mutta jouluna minusta tulee todellinen lapsi. Aatonaaton ilta on se niiin hirvittävän pitkä ilta, joka ei tunnu loppuvan, ei sitte ikinä :D ja sitte aattona pääsee kahtomaan vuojen parhaat piirretyt! Jouluaaton piirretyt, loppuen Lumiukkoon joka muuten on semmonen ohjelma, joka pitää kahtua, eikä sitä voi kahtua muutako jouluaattona. Ja sitte päälle tulee tietenki kaikki joulun perinteet, joulurauhanjulistus, jouluruoka, joulukirkko yms, kaikki ne, mitkä tekee joulusta joulun. Jos ykskään niistä puuttuu, joulu ei sillon oo joulu.joulua edeltää myös ressi, mistä tää meijän kissa on mainio esimerkki. Esimerkki siitä ettei kannata ressata! Joululahjojen osto, on se ihan kamalan vaikia asia, joka jää aina viimetippaan, mutta tähän mennesä siitäki on selevitty, koskaan en oo ollu enään aattona kaupasa ostamasa joululahjoja. Joulukortit on toinen, mutta tänävuonna olin kerranki ajoisa, oon tehny nimittäin jo joulukortit valmiiksi. Vielä jos lunta tulis hitusenkaan maahan nii ois joulufiilis vielä korkiammalla!

Ihanaa adventinaikaa kaikille! :)

6 kommenttia:

 1. Partiolaisten kalenteri on muuten täydellinen, siinä pitäis vain olla vielä luukku joulukuun 25. päivälle, joka on virallinen joulupäivä. Joulu taitaa olla yksi niistä juhla-ajoista, joihin ei hirveästi kaipaa suuria muutoksia. On mukavaa, kun asiat tapahtuvat tietyn järjestyksen ja kaavan mukaan. Tosin, ei niistä perinteistä saa mitään taakkaa tulla, joten asioiden muuttaminen on silloin paikallaan, jos meinaa enemmän väsyttää kuin voimaannuttaa juhla-ajan tavat ja tapahtumat. Hyvin perinteisissä merkeissä mekin ollaan täällä ensimmäistä adventtia vietetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä kalenteri ku aina tietää mitä luukun takaa paljastuu ;) mutta tuosa on hyvä pointti että se vois kyllä jatkua joulupäivään asti.
   Joulu on just niin perinteinen juhla ku vaan olla voi, meilläkään ei muuten mitään suuria perinteitä oo mutta joulu on vuojesta toiseen aina samallainen ja jos suinki mahollista nii sitä perinnettä mää ainaki piän hengisä nii kauon ku mahollista,iliman ressiä! ;)

   Poista
 2. No joulu tulee kyllä joka vuosi ja stressi ei sitä siirrä lähemmäksi tai kauemmaksi.Vuosi vuodelta olen vähentänyt niitä niinsanottuja pakollisia kuvioita ja siitä huolimatta joulu on tullut.Otetaan vaan rennosti ja kyllä se koulukin loppuu aikanaan ja voi pitää kunnon tauon.Pimeys on kyllä unettavaa ja aloitekyky on nollassa.No vielä kolmisen viikkoa ja alkaa päivät pitenemään.koitetaan jaksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä oli kyllä joulu pähkinäkuoresa, näihän se mennee että ei se ressi nopeuta tai hiasta joulun tuloa uhtään :)

   Poista
 3. Jouluaatonaatonilta on jotain aivan parasta, joulu on niin lähellä eikä se oo vielä lähteny kuluhun :) emme ressaa, mukavaa joulunodotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoki on kyllä nii totta :) mukavaa joulunootusta teillekki!

   Poista