sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Itävaltalaista ruokaa

Jos kotsasta saa tehtäväksi tutustua jonkun eurooppalaisen maan ruokailukulttuuriin ja valmistaa kyseisestä maasta ruokaa, ei varmaan tarvi ihmetellä että valitsin maakseni Itävallan. Suurin syy valintaani oli tämä kattaus, koska pöytään piti saaja kyseisen maan tunnelmaa;Eikä sovi unohtaa, että kokkihatun sijaan mulla oli pääsä Morgilakki!


Se ei oo hernekeittoa vaikka siltä ehkä vähä näyttääki :D se on Itävaltalaiseen ruokakulttuuriin kuuluva alkuruoka; broileripastakeitto nallemakarooneista. Ja täytyy kyllä myöntää, että se oli huomattavasti parempaa mitä kuva antaa tuua julki, se oli nimittäin oikiasti syömisen arvosta. Ehkä teen joskus toistekki.


Grillikauden avauksen huumasa piti tietenki grillata leivitettyjä pihvejä, joitten pitäs kaiketi esittää wieninleikkeitä, grillattuja pottuja ja salaattia. Tämä toimi siis pääruokana.


Ja jos niinkö totta puhutaan nii tuo perunan kylkeen kuoliaaksi grillattu ötökkä ei kauhiasti lisänny ruokahalua..

Ruuan valmistukseen mielenkiintoa toi Englannin pikkuprinsessan julkisuuteen tuomisen odottaminen. Odottavan aika on todella pitkä! Ne kolme tuntia tabletin ääresä, Ilta-Sanomien livelähetystä sairaalan eestä kahtoen oli kyllä hyvin pitkiä, mutta hyvää kannattaa odottaa.

Myös kesälomaa kannattaa oottaa. Huomena ois neljänneksviimenen maanantai!

4 kommenttia:

 1. Sustahan on kehkeytynyt melekoinen kokki.Ihan tuli vesi kielelle,kun katselin kattauksiasi.Ei muuta kuin jatka kokeiluja,ei se hullumpaa hommaa varmaan ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä huoli, ei meillä yleensä koskaan (tätä poikkeusta lukuunottamatta) nui viimesen päälle tehtyjä kattauksia oo :D

   Poista
 2. Hauska kotitehtävä! Pitikö tuotokset kuvata vai kuinka opettajalle todistetaan, että läksyt on tehty? Oliko Sacher-kakkua jälkkäriksi? :) Mukavaa toukokuuta sulle, kyllä ne koulupäivät vähenee yksi kerrallaan! Mutta mulla taitaa työpäivät loppua vielä koulua aiemmin :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinaisesti tuo ei ollu kotitehtävä, vaan mää sain erillisistä syistä tehtäväkseni tehä tämän kotona :) ja kyllä, valokuvat piti ottaa ja selostaa ruokien sisällöt.
   Ja tuota jälkkäri.. heh :D sille kävi vähä sillälailla hassunpuoleisesti että se oottaa vielä jauhopussisa tekijäänsä :D mutta tarkotusena on tehä itävaltalaista pannukakkua jahka jaksan ottaa sen jauhopussin kaapista pöyälle.. kato opehan ei tiiä onko kaikki tehty yhtenä päivänä ;)
   Voi voi sua, ei saa kiusata koululaista tuommosilla :P

   Poista