lauantai 3. tammikuuta 2015

Kumpi lienee paras?

Anteeksi arvokkaat lukijat. Anteeksi postausaihevalinnastani, tiiän ettei se ketään kiinnosta, mutta postaan aiheesta silti. Ja iteasiasa saatte syyttää tästä äitiä ku se alako siivuaan ja löysi parhaimman Ilta-Sanomat lehen, parempaa ei kertakaikkisesti oo, eikä varmasti tuu olemaankaan. Lupaan että seuraava postaus on jotain mäkihypyn ulkopuolelta, yritän tehä seuraavasta järkevän postauksen (huh, tulikohan luvattua liikoja....)


Siinä on kuva Ilta-Sanomien parhaimmasta painetusta lehtiliitteestä mitä on tähän päivään mennesä julkastu! Lehti on helmikuulta 2013, helmikuulta jollon maailman parhaimman mäkihyppääjän titteli siirty Suomen Matti Nykäseltä Itävallan Gregor Schlierenzauerille. Nykänen oli pitkään tilastollisesti maailman paras mäkihyppääjä, kunnes tuli Schlieri, sekotti pakkaa ja onnistu kirimään Nykäsen maailmancupin osakilpailuvoitot tasoihin, ja siitä vielä paremmaksi. Maailman paras mäkihyppääjä on siis maailmancupin osakilpailuvoittomäärillä Itävallan Gregor Schlierenzauer, ja sekös mulle vain passaa!

Moni kritisoi tuollon, helmikuusa 2013 että Nykäsen ajan mäkihyppyä ei voi vertailla Schlierin ajan mäkihyppyyn. Mutta miks muka ei vois? Mun mielipije on että niitä voi verrata keskenään, tietenki voi. Joka ikinen laji kehittyy ajan myötä, ja aina vertaillaan viime vuosituhannen saavutuksia nykypäivän saavutuksiin.

Ilta-Sanomat oli kuitenki päättäny repästä, ja kaivaa kissojen ja koirien kans 4+8 syytä sille, miksi Nykänen on edelleen se kaikkien aikojen paras mäkimies. Neljä ensimmäistä oli suurinpiirtein järkevää syytä, tähän syyhyn asti:


Ja loput kaheksan syytä oli sitte kyllä kaikkia muuta ku järkeviä. Täsä niistä muutamia älyttömimpiä:


"Nykänen on ollut naimisissa neljä kertaa. Schlierenzauer ei ole onnistunut saattamaan vihille yhtäkään naista"

"Nykänen on nimetty Suomen turhimmaksi julkkikseksi kolme kertaa. Schlierenzaueria ei kertaakaan" hmmmm, no ehkä koska Schlieri ei oo edes suomalainen :D

"Nykäsen aforismeista on koottu kaksi kirjaa. Schlierenzaueria ei tunneta suurena ajattelijana"

"Nykänen on levyttänyt kaksi täyspitkää albuumia, joista ensimmäinen myi kultaa. Schlierenzauerin laulutaidoista ei ole mitään näyttöä"

"Nykäsellä oli nimikkosiideri. Schlierenzauerin nimellä ei siideriä ole myyty"

"Nykäsen elämästä tehty elokuva Matti sai ensi-iltansa 2006. Schlierenzauerista ei ole tehty edes näytelmää"


Hmm.. Kaikki erittäin arvokkaita syitä, ja kaikki syyt on tietenki suorasa vaikutuksesa siihen miks Nykäsen pitäs edelleenki olla maailman paras mäkimies. Siihen titteliin ku vaajitaanki nämä kaikki eellä mainitut...

Mukavaa lauantai-illan jatkoa lukijoille :D

4 kommenttia:

 1. Rehellisyyden nimissä on tunnustettava, etten ole koskaan elämäni aikana kuullut herrasta nimeltä Gregor Schlierenzauer. Mutta nyt on korjattu tuo aukko sivistyksessä ja yhdistän nimen tämän jälkeen talviurheiluun. Enempää en voi luvata. Mäkihypyn muistaminen nimen yhteydessä vaatisi jo erityisponnisteluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täytyy sanua etten tiiä mitä tähän voi vastata.... :D

   Poista
 2. No jos Outi ei tiiä tuota tyyppiä en ihmettele yhtään,jos se ois sen tiennyt ,olisin enemmän kuin ihmeissäni.No tätsky on kyllä tietoinen ja pitää Herraa tosi hyvänä mäkikotkana.Nykänen on siviilielämällään vienyt minun kunnioitukseni ja ei sen tähden ansaitse mitään maailmanparasta nimitystä.En ymmärrä kuka senkin joikaamisia jaksaa kuunnella ja elokuvaa katsoa.Mutta suotakoon se ilo niille,joihin ne kolahtavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jostain kommentista, nii tästä ansaihtee saaja kyllä kymmenen isoa papukaijamerkkiä! :D
   Samaa mieltä tästä Nykäsen siviilielämästä........

   Poista