maanantai 5. tammikuuta 2015

Seittemännen kerran?

yritin kirjottaa yhen järkevän postauksen, nii nyt saan luvan kans jauhaa taas mäkihypystä :D

Tää on uskomatonta! Mää en voi sanoin kuvailla tätä! Mää halakian kohta liitoksistani!

Alkajaisiksi täsä ois yks aika mojova videonpätkä: http://www.katsomo.fi/?progId=428959

Toiset elää kirjoisa, toiset tykkää urheilla, juosta, käyä salilla, toiset tykkää kirppareista, mutta. Minä, yksinäinen hullu lammas; Mää elän mäkihypystä!!

Lähetään vaikka ihan tästä alkukaudesta liikkeelle. Saksa oli ylivoimanen. Itävallalla meni huonosti, tosi huonosti, ihan äärettömän huonosti. Melkein luovutin jo uskoni uskolliseen lajin hallitsijamaahan. Mutta onneks vain melkein. Vähitellen Itävaltalaiset alko löytään hommaan jonkunäkösen tolokun, alako tuleen niitä kohtuullisia Itävaltalaishyppyjä, mutta paras itävaltalaisuus vielä niistä hypyistä puuttu. Jotain siitä puuttu. Saksa oli edelleen paras.

MTVn asiantuntijakommentaattori, exhyppääjä Toni Nieminen oli varma siitä, että tänävuonna Itävaltaan ei mee mäkiviikon voittoa. Tänävuonna Itävallan kuuen peräkkäisen mäkiviikon voittoputki murretaan. Mutta mitä vielä?

Itävaltalaiset otti heti mäkiviikon ensimmäisesä kilpailusa mäkiviikon kokonaistuloksisa kaksoisjohon, oli Stefan Kraft, mäkiviikon johtajan sininen liivi päällä, ja samasesti Itävallan Michael Hayböck, maailmancupin johtajan keltanen liivi päällä!

Kisa oli eiliseen Innsbruckin kisaan asti tosi tiukkaa. Siinä oli tämä itävaltalaiskaksikko, Norjan Jacobsen ja Slovenian Prevc, ihan kärjen tuntumasa, molemmilla ei-Itävaltalaisilla oli mahollisuus mäkiviikon kokonaisvoittoon. Kunnes, Innsbruck, Itävaltalaisten mäkihyppääjien pääharjottelukeskus. Siinä, Sven Hannawaldin 13 vuotta vanha mäkiennätys, 134,5 oli "rikkoutumaton". Just kierroksen alusa T,Nieminen mainosti, että siinä on niin huikea mäkiennätys tästä mäestä että tuskin tullaan lähelle pääseen.
Ensimmäisellä kierroksella tultiin jo 133, metrin päähän mäkiennätyksestä. Just ennen kärkiviisikkoa tuulet alako pyöriin. Ootettiin, ootettiin, ootettiin. Paineet oli tornisa oleville hyppääjille kovat. Itävaltalaisyleisö huusi ja vaati onnistumista. Puomille tuli Stefan Kraft, mäkiviikon johtajan liivi päällä. Aikasemmat hyppääjät oli hypänny hirveitä hyppyjä, vastus oli kova. Kraftin on onnistuttava tai sininen liivi joutuu jonku muun päälle. Sanoin äitille, että sen on hypättävä mäkiennätys jos mielii onnistua. Kraft lähti puomilta, ja myötätuuli tuli. Melekein pistin jo silimät kiinni että se siitä toivosta, ei se voi onnistua nuin hirveisä paineisa myötätuuleen kotiyleisön eesä. Pitäs onnistua enemmän ku täydellisesti.

Kraft yllätti kaikki! Ihan postauksen alusa on video, video mäkiennätyksestä jonka Kraft hyppäs. Tuuliolot käänty just hyväksi, vaikka alku näytti haasteelliselta. Mäkiennätyksen piti olla rikkoutumaton. Hah, kuka nii väittää? Kaks ja puoli metriä yli mäkiennätyksen. Ja ero mäkiviikon kokonaistilanteesa takana oleviin vain kasvaa ja kasvaa ja kasvaa!


Ensimmäisellä kierroksella, Michael Hayböck epäonnistu, toisella kierroksella olin menettäny jo vähä uskon siihen. luotin Kraftiin ku kiveen. Luotin että se tekee sen, seittemännen mäkiviikon peräkkäisen voiton Itävaltaan. Hayböck tulee, tulee tosi korkialta, vastatuuleen, tasajalka alastulo tasa maalle!! Uus mäkiennätys. Taas. Metrillä pitempi ku Kraftin. 138m! Mutta, koska käsi osu maahan, luokiteltiin se kaatuneeksi, täten mäkiennätys Bergiselin mäesä on Stefan Kraftin 137m, mutta miettikää. Kolomeentoista vuoteen mäestä ei oo hypätty yli 134,5metriä, sen piti olla rikkoutumaton mäkiennätys. Joka pommitettiin kahesti rikki! Itävaltalaiset molempien takana!

Nyt Itävallalla kaksoisjohto, Kraftin ylivoima on murskaava. Itsetunto Kraftilla on mainio. Nykykunnolla, ainua mikä Kraftin voi enään käytännösä voittaa on kokonaistilanteesa toisena oleva Hayböck. Seki itävaltalainen :D

Mutta. Nykymäkihyppy on pienestä kiinni. Bischofshofenin mäki, josa voittaja ratkastaan, sopii kuulemma Kraftille enemmänki ku hyvin, mutta paineet on kestettävä, kaatua ei saa ja onnistua pitää. Pakko. Mutta Kraft hyppää samallaisesa hurmoksesa ku viimevuojen mäkiviikon voittaja Thomas Diethart. Luotan Kraftiin! Luotan, että se ei anna itävaltalaisten mäkiviikonvoittoputken hajota. Se onnistuu. Varmasti onnistuu.

Loppiaisena se nähään. Sinne asti pään on kestettävä, paineet on kestettävä, ja hyppyjen on onnistuttava. Thäts it. Muuta siihen ei vaajita :D

Jos jollekki on epäselvää, nii kertauksena; mäkiviikolla hypätään neljä kisaa. Jokaisen kisan tulokset lasketaan yhteen. Yhesäkään hypysä ei siis kärsi epäonnistua! Tänään on Bischofshofenin karsinta, huomena, loppiaisena, mäkiviikon päätöskilpailu.

8 kommenttia:

 1. Määpä luin tän ;) gou itävalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, eka urhoollinen joka tunnustaa suoriutuneensa tehtävästä :D

   Poista
 2. MaiMa, nyt selvis sun tulevaisuus! Sinusta tulee urheiluselostaja. Luin tuon tekstin ja samalla kuulin korvissani sen selostettuna ja se kuulosti hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitiis oot tullu, siinä toinen kommentti joka ansaitsee kymmenen isoa papukaijamerkkiä! ;) heh täytyy sanua että ois aikamoinen unelma-ammatti! Toissapäiväsesä karsinnasa selostuskopista katkes yllättäen sähköt ja selostus hoijettiin puhelimen välityksellä, ilman monitoreja, tilastoja, tv-kuvia tai mitään ja selostin ite mielesäni sen kisan :P,

   Poista
 3. Huhhuh, en jaksanu lukia mutta tuotoksesta huokuu intohimo ja palo kyseistä mäenlaskua kohtaan.. suosittelen myös selostajan uraa.. :)

  VastaaPoista
 4. Usko tai älä. Kahtoin ennen (aikana ennen vedenpaisumusta) KAIKKI mäkihypyt, jopa aamuyöstä klo 00.3 Naganon olympialaisista, joissa Jani Soininen voitti kultaa!! ja tunsin ulkonäöltä kaikki Peterkat onnensukkineen, Andyt, Weissflogit, Schmidtit, Haradat, Laakkoset...jne. Mutta kun mukaan tuli kommentaattorit, oli mitta täysi. Kun kuuntelit parituntisen puikkosen pulinoita, teki mieli kirkua! Siihen loppui mun kahtomiseni! Vieläkö ne kommentaattorit on äänesä?? kyselee täti Pöntiöstä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kyllä, ja olisin ilonen jos tekisit vieläkin samoin ;) tätänykyä mäkihyppykommentaattorina on Toni Nieminen, ja voin sanua, että se yhesä selostaja Jani Uotilan kans on parhaat mäkihyppyselostajat koskaan! Mäkihyppy ei oo mäkihyppyä jos sielä on joku muu selostamasa.....

   Poista