tiistai 3. helmikuuta 2015

Elämää ilman röyhelöä, pitsiä ja prinsessoja

Reilu viikko sitte oltiin shoppailemasa. Näit kivan näkösen paian toisella puolella kauppaa, kävelit lähemmäs ja huomasit että siihen oli ängetty joko pitsiä, tai jotain kukkahörsötyksiä johonki kohti...

Ei oo mun juttuni. Jos nyt saan sanua rehellisen mielipiteeni, mää vihaan pitsiä, röyhelyä, prinsessavaalianpunasta, ja kaikenmaailman ylimääräsiä härpäkkeitä mitä vaatteisiin on pitäny väkipakolla saaja ängettyä.

Monestihan sitä aattelee, että tytöt tykkää vaalianpunasesta, prinsessoista, barbeista, laukuista, mekoista, hameista, röyhelöstä ja pitsistä. Ja suurimmaksi osaksi varmaan asia meneeki näin, eikä mulla nyt varsinaisesti sitä mitään vastaan oo, jos joku tuntee ihtensä onnelliseksi vaalianpunanen prinsessaröyhelömekko päällä nii kyllä se mun puolesta saa sitä pitää :-D ihan vapaasti, onhan Suomi silti vapaa maa!

Mutta. Pointtini täsä on, että mulle ei saa päälleni mitään prinsessaröyhelömekkua, ei ikinä, koskaan milloinkaan! Yksinkertasuus on se juttu, se mistä mää tykkään. Ei siihen paitaan tarvi änkiä väkipakolla sitä röyhelyä tai vaalianpunasta kukkaa ku se ois ihan yksvärisenä paljo hienompi, mun mielestä.

Mää en oo eläesäni omistanu yhtäkään ainuaa barbia. Ja hyvin oon hengisä selevinny :-D lapsena ehoton suosikki oli pikkuautot! Niillä mää ajelin -öh, myönnettäköön että vielä nelisen vuottaki sitte-, joka ilta, ne oli ihan parasta puuhaa ennen nukkuunmenua. Takan eesä oleva laatotus oli maailman paras pikkuautoilla-ajopaikka, laatan saumoista sai mahtavat tie- ja tonttirajat.

bemari etunenäsä, tietty!
Edelleenki, jos meille sattuu tulemaan pikkuväkiä kylään, oon täysillä pikkuautoleikeisä mukana! Ne on luontevia mun osaltani, toisin ku jotku prinsessaleikit. Mutta mulla on tähän myös looginen selitys minkä keksein täsä muutama kuukausi sitte.

Mää arvostan aitoja ihimisiä. Ihimisiä jokka ei edes yritä esittää mitään mitä ei oo, tai yritä näyttää jotain eriä mitä on. Jokanen ihiminen on kaunis ja arvostettu omana itsenänsä, ja mun mielestä omana ihtenä olemisen osaaminen on ihmisten parhaimpia puolia! Arvostan ihimisiä jotka on suorasanasia. Hyvänä esimerkkinä, jos joku soittaa sunnuntaiaamuna ennen kukonlaulua ja kysyy, herätinkö, miks pitää sanua puoliunesa, esittäen tekopirtiää "et ollenkaan, mää oon ollu jo kauon hereillä" kun voi suoraan sanua "kyllä iteasiasa, mutta ei se haittaa"

No, tuo oli nyt tuommonen pikku välihuomautus tähän asiaan. Mutta tuohon asiaan pohjautuu myös mun käsitys siitä, miks pikkuautot on se juttu, ja barbit pysyy kaukana mun jutusta.

Näyttääkö barbit sun mielestä ihimiseltä? Näyttääkö se siltä, miltä aito elämänilonen ihiminen oikiasa elämäsä näyttää? Entäs pikkuauto, näyttääkö se aiolta autolta millä se aito elämänilonen ihminen ajaa tyytyväisenä kauppaan?

Mun vastaukset on ei ja joo. Barbit ei näytä ihimisiltä. Okei, toki niillä on kaks kättä ja kaks jalakaa, mutta siihen se ihimisennäkösyys loppuuki. Ne on niin epäaitoja ja suoraasanoen kauneudestaan kärsivän näkösiä, ku vaan voi olla. Mutta pikkuautot. Niisä on neljä rengasta jotka pyörii ihan oikiasti. Niisä on tuulilasi, ovet, katto, pohja.. lähestulkoon kaikki mitä oikiasaki autosa. Pikkuautot antaa lapselle oikian käsityksen siitä, minkälaisia autot oikiasaki elämäsä on. Minkälainen on auto jolla iskä menee joka aamu töihin, se vastaa samantapasta ku se pikkuauto millä lapsi ajelee kotonaan sillä aikaa ku iskä on töisä.

parhaat pikkuautoni koskaan! Vähä naarmuuntunu mutta pikkujuttu..
Vaikka mää vihaanki vaalianpunasta, myönnän että mulla on pinkit toppahousut, mutta huomatkaa ero prinsessavaalianpunasen ja pinkin välillä :-D

Ja myönnän senki, että kamarista mulla löytyy isokukkanen tapetti. Kyllä. Juuri sanoin vihaavani kukkia. Ja vihaan niitä edelleen, mutta en vihaa kamarisa olevia tapetteja. Paitsiettä ehkä seuraavan kerran ku tapetoin, valihen jokku muut ku kukkatapetit.. :-D

Ja myönnettäköön nyt samalla seki, että mulla on kaapisa yks paita josa on pitsiä, tosin en oo sitä hetkeen taas käyttäny, koska en tunne sitä omaksi paijaksi :-D


Tiiän yhenki ihmisen jolla on aivan ihanat, pieniä kukkia täynnä olevat housut, ne on aivan ihanat housut, ja ne sopii tälle ihmiselle ku nenä päähän! Ja tiiän myös eräänki kaverin jolla on mooooonta pitsipaitaa (hei vain :-D) ja ne sopii tälle kaverille myöskin ku nenä päähän. Ja tiiän paljo pieniä tyttöjä jotka rakastaa yli kaiken prinsessamekkoja, ja saa ne päällään näyttämään hienoilta. Eikä siinä mitään, mun mielestä on hieno kahtua ku joku saa pitsit ja kukat ja röyhelöt näyttään yllään hienoilta, arvostan niitä ihmisiä, koska mun päälläni, ne ei tosiaan näyttäis yhtä hienoilta ku eellä mainitsemien ihmisten päällä.

Jokanen ihminen tykkää siitä mistä tykkää ja pitää päällään sitä mistä tykkää ja hyvä niin. Jatketaan samaan malliin! Mukavaa tiistaipäivää kaikille :-)

14 kommenttia:

 1. Hyvä MaiMa!! :--) *tap tap tap tap tap* tästä tulis mainio puhe johonki lastenkasvatustapahtumahan :D !!

  //arvaa kuka ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos :-D ja on kyllä aika paha arvella ku justiin ihtes ilimiannoit ;-D

   Poista
  2. No höpö höpö sehän on mahotonta :O !! tää on muuten hyvä ku kommentoi anonyyminä nii ei tuu semmosta kirjaimenkuvia vaan tullee semmonen rasti ruutuun ja toteamus "en ole robotti" XDD

   Poista
  3. Kukaties vaikka ookki robottiruttunen :-P

   Poista
 2. Vau miten hieno postaus.Sähän oot kasvanut aikuiseksi jossain ihmeen välissä.Niin täyttä asiaa ja punnittua puhetta.Ei kaikki kohta viistoistakesäset sais tuommoista tekstiä kirjoitettua.Määkin arvostan suorapuheisia ihmisiä,kun kuvittelen itsekin niihin lukeutuvani.Mutta joskus kyllä tulee laukaistua semmoistakin tekstiä,jonka ois saanut nielasta ennen ulospääsyä.Hyvä Maima.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tätsky!! :-) ja tuo on myös totta että joskus tulee sanottua jotain mitä katuu heti ku on asian suustaan ulos päästäny, rehellisesti sanoen pelkäsin hetken kertoneeni mielipiteen liian voimakkaasti täsä postauksesa maailmalle mutta ilimeisesti en kuitenkaa nii teheny

   Poista
 3. Pakko kommentoija koska "aja junalla, ota kantaa" ko näin nuo kuvan pikkuautot niin se ei ehkä IHAN vastaa sitä todellisuutta millä meijän isi ajaa aamulla töihin mutta poikkeus vahvistanee säännön.. Hyvä kirjotus, jokainen saa olla oma ihtensä, ja meillä muuten asuu yks melekeen 5v jonka lempiväri on pinkki, ja rinsessaröyhelöt ja pitsit ja korkokengät on parasta antia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta tuosa kuvasa on yks volkkari, eikös teiltä semmonen pihalta löydy? ;) mutta sovitaan vaikka nii että poikkeus vahvistaa säännön!

   Poista
 4. Nyt pakko kysyä: Mitä mieltä oot näistä: http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://equestriaconfidential.com/wp-content/uploads/2013/05/Equestria-Girls-Prototypes1.jpg&imgrefurl=http://equestriaconfidential.com/equestria-girls-dolls-spotted-prototypes-faust-displeased/&h=456&w=879&tbnid=sl7TuJy75R0ZQM:&zoom=1&docid=pu4i2yHdbn_KlM&ei=IMbVVJLSDYXqaKaVgsgI&tbm=isch&ved=0CB8QMygDMAM

  Ainaki mun työpaikkalla tyttöjen uus hittituote, ihmisen ja ponin risteytys Equestria girls :D Järkytyin ku kuulin noista ekan kerran.

  Ite leikin pentuna kavereitten kans ja yksin barbeilla, enkä nähny niissä mitään epäluonnollosta ja outoa. Myöhemmin sitte havahuin että kui epäluonnollisia ne on, ja miten väärän kuvan ne antaa lapselle kehonkuvasta, jo lapsille tavallaan tuputetaan laihuutta ja "kauneutta" väärällä tavalla.

  http://www.stara.fi/2013/07/03/barbie-aidon-19-vuotiaan-naisen-muodoilla/ Tossa on huomattavasti parempi versio barbista, mutta kuinkahan moni lapsi valitsisi ton luonnollisemman nuken..

  Kiitos mahtavasta postauksesta :-)

  -Kahvikuppi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo ihmisponisysteemi ei kyllä nappaa minuun yhtään, kamalempia ku oikiat barbit! :D eikä tuosa "aijosa barbisakaan" mun mielestä mitään kovin aitoa oo, vaikkakin ehkä vähä parempaan mutta väärän kuvan antaa minusta vieläkin.

   Poista
 5. Hyvä ja ajatuksia herättävä kirjoitus.
  Tuohon barbihommaan mun on paha mennä mitään sanomaan, koska meillä on tällä hetkellä talossa barbeja enemmän kuin meren hiekkaa ja niillä leikitään päivän aikana useita tunteja. Sen sijaan tunnistan kyllä itsessäni samoja piirteitä siinä, etten oo koskaan ollut mikään "röyhelöprinsessa". Olisin jollakin tasolla ehkä halunnutkin olla, mutta jotenkin en vain ole osannut. Muistaakseni olin omassa rippiryhmässäni ainut tyttö, jolla oli rippijuhlapäivänä housut jalassa. En siihen aikaan vaan halunnut laittaa hametta/mekkoa mistään hinnasta.
  Meitä on moneen junaan ja tällainen ajatusten vaihto on mielenkiintoista ja piristävää.
  Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oon ihan ällikällä lyöty tästä kommenttitulvasta :D kuulostaa erittäin tutulta että housut on se eniten mielenkiintoa herättävä asia, äitin ilme oli näkemisen arvonen ku sanoin sille aikoinani että haluan isoveljen rippijuhliin mekon, se oli ensimmäinen mekko minkä tosisani halusin päälleni pistää.

   Poista