maanantai 16. helmikuuta 2015

251,5 !

Viikonloppu oli historiallinen. Urheilullisesti, erityisesti mäkihypyn kannalta äärettömän historiallinen. Viikonloppuna hypättiin Norjan Vikersundin lentomäesä, maailman tämän hetken isoimmasta mäestä.

Norjalaiset on yhesä Slovenialaisten kans tunnettuja äärettömän hyvästä lentotaijosta, näisä maisa on kaks isointa lentomäkiä joista isoin tällähetkellä Norjasa. Norjalaiset on pitäny maailmanennätystä nimisään jo kauon. Kunnes tuli lauantai, vastatuuli, maailman isoin lentomäki ja puomilla istu slovenialainen Peter Prevc. Ei ollu enää kauon maailmanennätys norjalaisten nimisä. Prevc räjäytti heti semmosen pommin, hyppäämällä ensimmäisenä ihimisenä maan päällä, pystysä pysyen sukset jalasa 250metriä. Uuen kymmenluvun ja uuen maailmanennätyksen.

Peter Prevc Salpausselällä 2014
Mutta entäpäs ku tuli sunnuntai, maailman isoin lentomäki, äärettömän hyvät olosuhteet ja puomilla istuu norjalainen joka tuntee Vikersundin mäen ku omat taskunsa. Tuloksena 251,5metriä ja voin sanua, että se veti meleko sanattomaksi! Se oli aivan käsittämätön, Anders Fannemel päätti tuua maailmanennätyksen takasi norjalaisten haltuun, ja aivan käsittämättömällä tavalla kaikenlisäksi.

Nii, eikä sovi unohtaa että eräs venäläinen kokenu konkari, Dimitry Vassiliev hyppäs karsinnasa 254 metriä, mutta kaatu, täten sitä ei voitu hyväksyä uueksi mäkiennätykseksi, mutta jos Fannemelin hyppy oli jo aivan tajuton, nii miettikää siihen nyt vielä kolome ja puoli metriä lisää!

Peter Prevcin 250m hyppy täälä
Anders Fannemelin 251,5m hyppy täälä
Ja Dimitry Vassilievin kaajuttu 254m hyppy täälä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti