maanantai 29. joulukuuta 2014

Yksinäinen Ski Austria hullu

Mää tykkään penkkiurheilijana seurata mäkihyppyä. Tykkään aivan mielettömän palio! Ja vastoin kaikkia sääntöjä ja "lakeja" ja muita suuria pykäliä, mää en kannusta kotimaata. Siinä ensimmäinen asia miks oon yksinäinen hullu. Nykyään tuntuu että on joku suuren suuriki rikos jos ei kannata kotimaata josain urheilusa, juu, kyllä se munki mielestä vähintäänki linnatuomion ansaihtis.. on se vaa nii kamalaa :D


Mulla on myös hyvä selitys tälle. Suomalaiset mäkihyppääjät on niin perinteisiä suomalaisia ku vaan voi olla! Haastatteluisa katotaan johonki ihan muuhalle ku kameraan, vastaus on aina joo tai ei, ilme ei voi olla enää yhtään negatiivisempi, jos epäonnistuu, mökötetään seuraava viikko eikä tasan anneta haastatteluja tai mitään. Tylsää! Ihan kamalan tylsää!

Ja siis kyllä määki sen tiiän, että joskus viime vuosituhannella, Nykäsen ja Ahosen aikaan suomalaiset on oikiasti pärjänny mäkihypysä, ne on ollu lajisa hyviä. Mutta -viime vuosituhannella! Nyt on nyt.

Enkä mää ymmärrä mikä nykymaailman penkkiurheilukansalla on mäkihyppyä vastaan? Kukaan ei seuraa mäkihyppyä. Miks? Siinä on kysymys, mitä oon muutaman viimevuojen aikana yrittäny saaja selevyyteen, tuloksetta. Kaikki aina vaan puhuu Nykäsestä, ja Ahosesta ja Hautamäestä, kukaan ei enään tiiä nykypäivän hyppääjistä ketään, kukaan ei tiiä minkälaista mäkihyppy nykypäivänä on, kukaan ei seuraa sitä, ketään ei kiinnosta.

Yksinäinen lammas täälä hei, mua kiinnostaa! Mua kiinnostaa ihan oikiasti. Mäkihyppy on parasta urheilua mitä penkkiurheilijalle on tariolla. Mäkihyppy on vaan se juttu.
Ja monesti oon miettiny, että ois ihan tosi mukava tietää onko maailmasa joku yhtä mäkihyppyhullu ku minä? Ja jos löytyy joku joka seuraa mäkihyppyä, se ei ymmärrä mun näkökulmaa asiaan että aina ei oo pakko kannustaa kotimaata. Ei sitä oo misään laisa sääjöstetty. Jokanen saa kannustaa just sitä mitä ikinä ihte haluaa, mää haluan kannustaa Itävaltaa, koska se on lajin hallitsija.


Suomalaisten mielestä Itävalta on joku paha susi joka voittaa aina, eikä se koskaan pelaa reilua peliä ja mitä vielä? Suomalaiset ei vaan voi myöntää omaa epäonnistumistaan ja toisen onnistumista, siinä on fakta. Aina pitää voittaa eikä koskaan voi hyväksyä sitä että joku muu on parempi.


Mutta se on vain asia sillä lailla että itävaltalainen on voittanu viimeset kuus mäkiviikkoa ja se on lajin tämän hetkinen hallitsija! Vaikka, tämä kausi on alkanu aika nihkiästi itävaltalaisten osalta, uus päävalmentaja, Morgin lopettaminen, mutta oottakaapas kuule, kyllä sitä virtaa vielä jostaki löytyy, eikä sillä, kolomas maailmancupin kokonaistilanteesa on itävaltalainen!


Mukavaa maanantain jatkua ;)

10 kommenttia:

 1. Voi kauhia, voi hirviä, oli suomi eli itävalta tai vaikka botswanan mäkijoukkue niin ei, mikä maailmanpahinkauhuskenaario: joutuis kahtua mäkihyppyä televiitsiosta. EN IKINÄ! (ei pahalla) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi serkku hyvä sun kans...... :D no onneks maailmaan mielipiteitä mahtuu

   Poista
 2. Kato vaan ja hehkuta aivan puhtaalla omallatunnolla.Suomi on vielä ainakin vapaa maa ja täällä saa kannattaa ja fanittaa ketä haluaa.Onneksi.Mua kiinnostaa omat jutut ja en oo niihin lupia ikinä keltään kysellyt ja hyvä niin,Ollaan vaan reilusti omia ihtiämmä,mutta ei olla vaatimassa muitakaan samaan muottiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, eikä tämänkään jutun tarkotus misään tapauksesa ollu pakottaa ketään mäkihypystä kiinnostumattomia seuraamaan lajia, halusin vain kertua näkökulumani :)

   Poista
 3. Jaha, onko taas jotkut kisat menossa. Kas kun en ole huomannut :D Fanita rauhassa Itävaltaa. Minäkin fanitin äsken kun katsoin Wienin filharmonikkojen uudenvuoden konsertin. Ja vaikka meitä epäpenkkiurheilullisia lukijoita täällä onkin, älä välitä meistä. Kukin katsoo telkusta sitä mistä tykkää ja niin on hyvä! Mukavia hetkiä kisastudioon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kyllä, eikä yhtään sen arvokkaamat kisat ookkaan ku mäkiviikko ;D

   Poista
 4. Kirjoitin tänne eilen pitkän kommentin ja sitten se katosi... Otti niin päähän,etten jaksanut enää uudestaan kirjoittaa mitään. Ja nyt en enää edes muista, että mitä kirjoitin. Jotain semmoista se taisi olla, että hyvä kun pidät huolen siitä, että me ei-niin-urheilulliset-lukijatkin pysytään kärryillä siinä mitä urheilumaailmassa tapahtuu. Itse kuulun siihen peri-perinteiseen ryhmään, että kannustan Suomea ja urheilutietämys on peräisin niiltä ajoita, kun Toni Nieminen hyppäsi hyvin ja näytti söpöltä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogger joskus takkuilee eikä julkase kommentteja mutta kiitos täsä hauskasta kommentista :D mää en Toni Niemistä muista muutako parhaana mäkihyppykommentaattorina! Mutta hyvä silti että joku muistaa niitäki aikoja ku Toni on hypänny :)

   Poista
  2. Tunnen itseni kivikautiseksi fossiiliksi....

   Poista