lauantai 30. huhtikuuta 2016

Kysyn vain että miksi?

Kaikille on varmasti päivän selvä asia, että mää en oo äiti. Mulla ei oo lapsia. Enkä omista edes pikkusisaruksia, että oisin nähny lapsen kasvattamisen arkipäivää. En oo oikeutettu arvostelemaan kenenkään äitiyttä, enkä jakelemaan ohjeita, mutta viiimeaikoina mun silimään on pistäny ihan järkyttävä määrä ihmisiä (alaikäsiä) jotka polttaa tupakkia, vetää nuuskaa ja alkoholia. Ja tahon kysyä, että miksi?


En ala tuomihteen täsä ketään äitejä ja isejä, mutta mää mietin suuresti sitä, että miten vanhemmat voi vain kahtua vierestä jatkuvan tupakanpolton 16-vuotiaalta? Tai nuuskan käytön?


Mää en voi kertakaikkisesti vain ymmärtää, miten jotku mun ikäset on valmiita alottamaan elämänsä 16-vuotiaana tältä raiteilta, että koulusa pitää joka ikinen välkkä rampata tupakilla? Jokanen toki tekee omat päätöksensä, mutta eikö vanhemmillakaan oo keinoja estää tätä?

Jos ihiminen haluaa pilata keuhkonsa ja tuhulata hillittömän määrän rahaa siihen, että polttaa jotain harvinaisen pahalle haisevaa paperipötkyä savuna ilmaan, niin tehkööt, mutta ei alaikäsenä. Siihen asti että on täysikänen, ei mun mielestä tottavie tarvi mitään mainittuja turhuuksia. Eikä niitä tarvi kyllä elämäsä senkään jälkeen!

Ymmärrän, että nuorilla on painetta "poltan koska muutki kaverit polttaa". Mitä sitte? Jos muut kaverit on niin aattelemattomia että pilaa keuhkonsa jo ennen ku on ees täyttäny kaheksaatoista nii se on niitten asia, mutta ei siihen mukaan tarvi lähtä! Jos johonki kaveriporukkaan ei pääse ilman tupakkaa/nuuskaa/alkoholia nii sillon ne ei oo todellisia kavereita. Todellista kaveruutta ei mitata nuilla turhanpäiväsyyksillä.


Tottakai maailmasa on isompia ja vakavampiaki ongelmia mitä nuorten tupakointi, mutta mää en vain voi ymmärtää sitä. En ymmärrä sitä tapaa aikuisiltakaan, saati oman ikäsiltä nuorilta. Nuorella on elämä eesä, sitä ei pilata tuommosilla ilimanaikosuuksilla, ku kuitenki siitä josain vaiheesa haluaa päästä eroon. Kaikki tietää että tupakkaan ja nuuskaan jää koukkuun, ja kaikki haluaa siitä joskus päästä eroon, niin miksi se pitää sitte koskaan edes alottaa?

Eikä se oo millään asteella coolia! Tyypit ei oo yhtään sen kovempia tyyppejä, tai suositumpia veti ne tupakkeja tai ei. Itseasiasa, mun silmisä ihminen joka pysyy erosa kaikista näistä turhanpäiväsyyksistä, on paljo kovempi tyyppi mitä ne, jotka vetää näitä kaikkia. Ainaki semmosen ihmisen kans on paljo mukavempi viettää aikaa, ku ei tarvi haistaa tupakansavua, tai kuulla päivityksiä siitä että pitäs päästä polttamaan ja pitäs tehä sitä ja tätä ja tuota.

Kaikki tekee omat päätökset, ja kaikki elää oman elämänsä niin hyvin, tai niin huonosti ku ite tahtoo. Elämään mahtuu iloja ja suruja ilman, että niitä ite tietosesti kaikella turhalla aiheuttaa.


Mukavaa ja kaikella tapaa päihteetöntä wappua kaikille, nuorille ja aikuisille! :)

2 kommenttia:

  1. Oot ihan oikeassa taas kerran.Koukuttavat nautintoaineet ovat tosi salakavalia,kun niistä on kerran koukkuun jääneenä vaikia päästä irti vaikka haluaisikin.Kun on tämmönen "syntymähumalassa"oleva.ei tartte lisä piristeitä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää kuulun varmaan syntymähumalaisiin ku jokapäiväset päikkärit ja suklaa on riittävät riippuvuuet mulle :D

      Poista