maanantai 16. kesäkuuta 2014

Lomalla 2/3

Ruotsiki loppuu josaki vaiheesa, meri tulee vastaan. Mutta meri on varsin pieni. Alla oleva kuva on otettu ihan Ruotsin rannalla vielä ollesa. Vastarannalla on Tanska, meijän seuraava etappi

Tanskaa vastarannalla!
tää paatti jolla Tanskaan mentiin, ei ollu iso. Vaikkaki yllättävän iso siihen nähen että matka tosissaan ei kestäny ku 20min. Määränpää näky koko ajan, sama kumpaan suuntaan oli menosa. Laiva, tai lossi, joku sen yhiselmä tuo paatti oli. Autokannella sai olla autosa oottamasa, joka oli ehottomasti kielletty Viking Linen matkan aikana. Mutta tuo pikkunen paatti sisälsi myös kaupan ja ravintolan. Mietein vain, kuka tuolla välillä ehtii mitään syömään :D

lähellä satamaa
Kööpenhaminasaki käytiin käveleskelemäsä, mutta täytyy sanoa että mulla oli siinä elämän vaiheesa niin kamala nälkä eikä ulukonakaan kylymä ollu nii yksinkertasesti mulla ei oo kuvan kuvaa Kööpenhaminasta :D 

Illalla kuitenki, yhesä ehottomasti omaperäsimmäsä ja mielenkiintosimmasa hotellisa misä oon ikinä elämäni aikana ollu, oli mukava takaterassi misä keitettiin retkikeittimellä oikein perinteistä suomalaista ruokaa. Makaronia kera tonnikalan! Kyllä oli mukava syöjä suomalaista ruokaa ku oli nii hirviä nälkä.



ookko ennen viettäny yötä kasvihuonetalosa? Määpä oon. Tanskasa. Usko tai älä, mutta yllä olevat kaks kuvaa on siitä hotellin käytävältä otettu, misä me Tanskanmaalla yötä oltiin. Käytävällä oli lasinen katto ja nuo ihmeelliset kukkaköynnössysteemit oli oikeita. Toisinsanoen, tuola oli tojellinen trooppinen ilmasto!
Moni varmaan aattelee mitä nuo on nuo valkoset hökkelit misä on numerot. Niisä oli suihkuosio, oletettavasti rakennettu jälkeenpäin. Määki ensin aattelin että nuo on ne meijän hotellit, mutta ei onneksi :) hotelli oli sisältä tosi siisti, ihan äärettömän siisti, verrattuna käytäviin. Ainua heikkous vain oli, että hotelleisa oli aivan tavattoman kuuma! Ehotonta plussaa oli ehottomasti se, että jokaisesa hotellihuoneesa oli oma takaterassi misä sai kokkailla ja istuskella ilta-auringosa.




iltalla ku nälkä oli saatu kuriin oli mieliki ihan erilainen :) lähettiin sitte käymään vielä käppäilemäsä hotellin lähistöllä ja kahteltiin vähä minkälaisilla asuinalueilla tanskalaiset oikein asuu. Kovin oli pusikkosta ja mehtää oli tienvarsisa palio.
Mielenkiintosta oli se, että miten se on mahollista ku Ruotsi näky ihan Tanskan satamasta, nii siltiki Tanska oli jo ihan erilainen paikka ku Ruotsi. Talot Tanskasa oli ihan erilaisia ku mitä nähtiin 20min aikasemmin Ruotsin puolella. Outua..


Tanskan satamasa oli jotain tosi mielenkiintosta. Nimittäin Nooan arkki! Ja totta ihimeesä sielä piti piipahtaa ennen takasi Ruotsiin lähtöä.


laivan mittoja


Pääsymaksua maksaesa meille annettiin lappu, misä oli erinäisiä tehtäviä ja ohjeita miten laivasa liikkua. Tehtäviin vastattua ku vei lapun takas tiskille sai palkkioksi tikkarin :) oli hieno paikka nähä! Ja jos ymmärrys oli oikia nii ite tuo Nooan arkki ei oo ku hetken yhesä paikasa, eli se vaihtelee paikkojansa. Arvotukseksi jäi se, että miten tuo laiva liikutetaan paikasta A paikkaan B :D

Joskohan siinä ois Tanskasta juttua riittäväksi. Tanskasta matka jatku jonku matkaa Ruotsia ylöspäin ja sieltä kohti Norjaa!! :) 

2 kommenttia:

  1. Tehän ootte mielenkiintosessa hotellissa ollu yötä :D:D Maitten välillä voi tosiaan olla aikamoisia eroja, vaikka kuinka lyhyt välimatka oisi. Me käytiin siellä Pietarissa opintomatkalla, nii heti huomasi eron, varsinki Suomen ja Venäjän tullien välillä, vaikka väliä oli noin kilometri. Ihan melkeempä ku ois toiselle vuosisadalle astunu :D

    Huikeen näkönen tuo Nooan arkki! Ois hauska päästä itekki käymään, ylipäänsä Tanskassa :) Nyt heräs matkakuume!

    -Kahvikuppi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kauon ei tarvi miettiä mikä on ollu mielenkiintosin hotelli misä oon ollu yötä :D tuo on tosi jännää tuo maiden välinen "näköalaero" siitä vois iltasanomatki tehä tutkimuksen ku kaikkeen muuhunki on jo tutkimustulos etitty.
      Ilmeisesti mun postaukset ei ihan hukkaan oo menny jos jo yks matkakuume on saatu aikaan! ;)

      Poista