sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Keskikesän yötön yö


"Lähetäänkö käymään ilta-ajelulla. 
Käyää vaikka Rovaniemellä kahtoon joulupukkia"


Mikäpäs siinä. Ehkä extemporein reissu mihin oon ikinä mukaan lähteny, ja yks mieleenpainuvin juhannus, ainaki tähänmennesä. Erikoisin, ja hauska ja yllätyksellisin.


Mää tykkään lapista. Talvella tulee kaipuu päästä näkeen revontulet, kolmenkymmenenasteen pakkaset, metrien lumikinokset ja kaamos. Kesällä tekee mieli nähä ihana Suomen lappi ja yöttömän yön auringonpaiste. Ja sitä me lähettiin kahtoon, parin sekunnin mielijohteesta.


Sanotaanko, että ihastuin Rovaniemeen täysin! Siitä on hirvittävän monta vuotta ku oltiin menosa hiihtolomalla Leville ja oltiin Rovaniemellä, erääsä nimeltämainitsemattomasa hotellisa, mistä en varsinaisesti muista ku hämärästi sen kuumuuen ja inhottavat peitot.. kyseisestä hotellista puhutaan meijän talosa vieläki, ja sen hotellin, vielä tänäpäivänäki puhuttavien "kauhuskenaarioitten" takia oon pitäny koko Rovaniemiä jotenki aneemisena paikkana. Mutta en piä enään. Se on mahtava kaupunki, hieno kaupunki, ja sielä on ihana luonto. Ja mikä parasta, sen voi melkein luokitella kuuluvan lappiin, ainaki sieltä on lyhyt matka lappiin, Ivaloon vajaa 300km ;)


Vielä matkaan lähtiesä, oli täys mysteeri onko kyseesä todellaki vain ilta-ajelu vai extemporelähöllä yö Rovaniemellä. Jokatapauksesa, lenkkarit piti pakata matkaan koska suuntana oli reissun pituuesta tietämättömänä kuitenki Ounasvaara, sinne lähettiin kahtoon yötöntä yötä.

ai miten nii mää muka olin innoissani? :D
Rehellisesti sanoen, juhannusaattona, puolenyön aikaan liikenne oli olemattoman vähästä. Koko illan aikana vastaantulevia autoja ei totta totisesti ollu montaa. Joten ei muuta ku lähestulkoon koko matkan ylväässä yksinäisyydesä baanaa pitki kohti napapiiriä! 


Loppu hyvin kaikki hyvin, napapiiriltä saatiin mökki, joka oli muuten todellaki yöpymisen arvonen. Koska vietetään yötöntä yötä, ja juhannuksena perinteisesti pitää valvua, puolen yön jälkeen lähettiin kahtoon sitä aurinkua Ounasvaaralle. Yhen jälkeen syötiin Shellillä ranskiksia. Puoli kahen jälkeen pistettiin sauna lämpeneen. Juhannussauna napapiirillä. Ja voi että, kyllä harmittaa että mää sivuutin tieten tahtojani koko saunareissun.... ei se ny paljoa minuutteja ois yöunista vieny, oispahan ollu ainaki yks ikimuistosimmista juhannussaunoista, napapiirillä! Mutta tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, eikö sitä nii sanota :DKoska napapiirillä ei vuojenaikoja kahtota, on kaikki sallittua; esimerkiksi jouluvalojen sytyttäminen keskikesän ollesa parhaimmillaan. Voin sanua, että oli aika häijy tunne pistää juhannuksena jouluvalojen johto pistorasiaan!

ei tähän oikeen muuta voi sanua, ku että Lappi on jotain ihan parasta!

4 kommenttia:

 1. Vai että oikein Napapiirille ja vielä juhannusaattona.Kyllä sitä nuorena jaksaa.Vanhat kuoppaa ihtensä pehkuihin jo ennen kymmentä ja aamulla viijen jälkeen kukutaan ylhäällä.Kiva juttu,että jäi sulle ikimuistoiset muistot.Kiva kun arki taas alkaa ja toivottavasti sateet loppuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puoli yhen aikaan Ounasvaaralla tuntu lähinnä siltä että kello ois ollu puoli kymmenen aikaan illalla :D kesä tekee ihmeitä ku ajantajuki lähtee.

   Poista
 2. Oho vai siellä ootte ennättänyt käydä. Onhan komeita maisemia kyllä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kerkes käyä, eikä ollu ees kiirettä ;D oli se yöttömän yön aurinko aika mainio näky!

   Poista