keskiviikko 12. elokuuta 2015

Hyvästi kesä!

Tänään se tuli. Elokuun 12. päivä. Päivä, johon vielä keväällä tuntu olevan ikuisuus aikaa. Aikaa ja vapautta tehä mitä tahansa siihen mennesä. Aikaa jollon saa tehä mitä lystää jos sitäkään. Aikaa, johon ootettiin montaa hellepäivää, jotka todellisuuesa jäi lähes kokonaan näkemättä.

Heti riparilta tullesa kauhistuin lapin valosiin öihin tottuneena tätä järjetöntä yön pimeyttä, joka vain jatkuu ja jatkuu ja jatkuu, ja tottakai se jatkuu ku ei se oo vielä ees kunnolla alakanu. Yhtenä kauniina (tai sitte ei ollenkaan niin kauniina) iltana heinäkuun lopulla avasin kamarin ikkunan, ulkona oli pimiää ja viiliää ja sielä haisi koulu! Sillon aattelin tojellaki, että eikai nyt hyväntähen vielä? Nytkö se kesä jo meni?

Kyllä. Kesä on mennyttä. Kesää ei enään vuojelle 2015 oo eikä tuu olemaankaan, ellei ilmastonmuutos heitä kunnollista kuperkeikkaa ja nakkaa jouluaatolle hellettä. Ihanaaki ihanempi kesä, ihaninen tapahtumineen ja ihmisineen mutta vähemmän ihanine säätiloineen on enään muisto mielesä. Sitä ei vain yksinkertasesti enään ole. Nyt on syksy.


Syksy josta en koskaan oo tykänny. Mää oon meleko varma, että sittekö tämä pakkopullakoulu on läpästy, syksy ja eritoten talvi tulee kiilaan lempparivuodenaikalistani kärkeen! Mää tykkään oikiasti talvesta, mutta mun mielestä on jotenki väärin kesälomalla haikailla talvia, ku siitä tulee helposti käsitys että tykkäisin koulusta mikä ei alakuunkaan piä paikkaansa.

Hyväpuoli syksysä on, että sillon voi "luvan kans" alakaa oottaan mäkihyppyä ku mikäkihullu ;) tosin sitä mää oon oottanu jo sen verran kauon, että osaan kohta Stefan Kraftin mäkiviikolla hyppäämän Innsbruckin mäkiennätyksen selostuksen yhtä hyvin ku Willingenin mäkimontun juhlituimman sankarin :D


Rehellisesti sanoen, koulu mua ei inspiroi tällä hetkellä yhtään. Sanon niinkö isoveli ennenvanahaan; EVVK. Tiiän että ei saa valittaa ku on mahollisuus käyä ilmasta koulua turvallisesti, mutta mää en vain oo koulunpenkinkuluttajatyyppejä.

Kouluvuosi on nyt kuitenki startannu, eikä sille mitään maha. Nyt ootetaan 134 päivän pääsä kuulottavaa joulua, sitä ennen on onneks tarjolla palio mielenkiintosia mäkihyppykisoja ;) ...niitäkin ootellesa.. ehkä se syksy vielä tästä alakaa luistaan, toivottavasti.

Iloa ja positiivista energiaa ihte kunkin syksyyn!

4 kommenttia:

 1. Ei kuule kesä oo alakuunkaan mennyt.Nythän ne komiat lämpimät kesäpäivät on vasta alkaneet.Tottakait niistä voi nauttia myös koulun alettuakin.Onhan vielä pitkät illat ja viikonloput ja kuolussakin on kivempi olla nätillä ilmalla ,kuin vaakasuorassa vihurissa.Nautitaan vaan oikein olan takaa,kun vihdoin kesä alkoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni välihuomautus; kesää ei oo kouluaikoina ja vaikka oiski nii ei skitä nauttia pystyis erkkikään! Totta on että koulusa on hitusenverran mukavampaa jos aurinko paistaa ku että vettä sataa, mutta siihen se jääki.
   Nautitaan lämpimistä syksyilmoista :) kesäilmoja ei enää tällevuojelle oo ;)

   Poista
 2. Minusta elokuun 12. on oikein hyvä päivä ��Ä.

  VastaaPoista