keskiviikko 5. elokuuta 2015

Mustikkakukkoja ja vaniljajätskiä

"Teekkö mustikkapiirakkaa jos käyn poimiin mustikoita"

Joka vuosi työnjako on sama. Jompikumpi talon miehistä lähtee mustikkapiirakan nooluuesa poimiin kärpästen sekaan mustikoita ja mää teen jonkusorttista syötävää saaliista.


Tiiän että tänään valihin mitä mainioimman päivän leipomiselle...... :D onneks mustikkakukkojen teko on hyvin näppärää ja nopiaa nii on auringon kans ehtiny tänään juttusillekki. 


200g voita
1dl sokeria

4dl ruisjauhoja
1tl leivinjauhetta

Sekota pehmeä voi ja sokeri. Lisää seokseen ruisjauhot ja leivinjauhe. Voitele vuoat, jaa taikina kaheksaan kippoon ja vuoraa kipot taikinalla. Lisää taikinalla vuorattuun kippoon mustikka-hillosokeri seosta ja lisää lopuksi taikinasta "kansi" mustikoitten päälle. Paista 225c 15min. 



Vaikka päivän valinta ei leipomiselle ehkä mikään loisteliain ollu, lämpimän mustikkakukon ja vaniljajätskin syömiselle päivä oli mitä parhain. 

2 kommenttia:

  1. Oikein tuli vesi kielelle kun luin tuota reseptiäsi.Pitäs varmaan kokeilla itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeesä, hyvää ja helppotekosta! :)

      Poista