lauantai 3. lokakuuta 2015

Lauantain kolme ässää

Lauantai alko mun osaltani puoli yhentoista kieppeillä ku silimäni aukasin. Eilisillan hento syysviima oli laantunu huomaamattomiin, mutta siltiki piti tarkastaa oliko sähköt tallella, ja olihan ne.

Lauantain ensimmäinen ässä löyty Prismasta, ku käytiin äitin kans ruokaostoilla. Ja koska en ollu siihen mennesä syöny muutako kolme keksiä (neki itseasiasa kaneli ässiä, mikähän ässäpäivä tänään on ollu), ja juonu mehun lasia, oisin voinu hamstrata hyllyiltä vaikka mitä. Se on itseasiasa erittäin viisas neuvo ettei nälkäsenä saa mennä ruokakauppaan... Jokatapauksesa matkaan tarttu se ensimmäinen ässä, eli suklaa. Milkalta löytyy maailman parasta keksisuklaata, ihan huippua oikiasti, kelepas hyvin niitten kolmen ässäkeksin "täyttämään" mahaan.


Toinen lauantain ässä löytyy sämpylöistä. Mää oon koko viikon tonkinu pakasteesta rippijuhlapatonkeja ja ite tehtyjä sämpylöitä, ja kiitettävästi saanu myös kaikki syötyä. Oon hullaantunu ite tehtyyn leipään ihan totaallisesti. Ainahan se on ollu hyvää, mutta nyt minusta on alkanu tuntua että joka ilta tekee mieli ite tehtyjä sämpylöitä. Ja niitähän mää tein. Tälläerää reilu nelisenkymmentä, ja hiivaa jäi ensviikonlopullekki. Lauantain kolmas ässä löytyy sitruunasta. Äiti oli saanu maistiaisista eikirpiästä sitruunamarenkitortusta, jota kokeiltiin. Sanon monikosa siks, että mää voitelin vuoan ja sekotin kakun väliin pistettävää sitruunamömmöä, eli määhän osallistuin kakun tekoon riittävästi sanoakseni että olin siihen osallisena:)  ja tokihan mää sitä olin maistamasa myös. Hyvää oli, eikä ollu kirpiää. Tosin mielelläni ootan muuttuuko maku parempaan/huonompaan jääkaappikylmänä syötynä, kakku oli nimittäin vielä vähä lämmintä ku sitä maisteltiin. 

Oisin halunnu valokuvata sitruunanpuolikkaan, mutta äiti kerkes puristaa kaikista sitruunanpuolikkaista ite sitruunan jo kakkuun ennekö hokasin koko asian, joten pimiän syyslauantain kunniaksi laitan sitruunanpuolikkaan sijaan teille kuvan iltaa piristävistä kynttilöistä


Mukavaa lauantai-iltaa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti