maanantai 28. joulukuuta 2015

Tästä se lähteeeee!

Wolfgang Loizl, Andreas Kofler, Thomas Morgenstern, Gregor Schlierenzauer, Gregor Schlierenzauer, Thomas Diedhart ja Stefan Kraft!

Täsä on ehottomasti parhain joululahjani! Morgin elämänkerta!
Son saksan kielellä kirjotettu, mutta sillei oo mitään merkitystä :D


Siinä on järjestyksesä viimesen seittemän vuojen mäkiviikon kokonaistourneen voittajaa. Kaikkia näitä yhistää sama maa, Itävalta. Viimeset seittemän mäkiviikon voittoa, on menny Itävaltaan. Vieläkö ihmettelet miks kannatan kyseisesä lajisa Itävaltaa?


Nimellä ei oo mitään merkitystä, kuhan mäkiviikon kokonaistourneen tuloslistan kärjesä loppiaisena on joku Itävaltalainen. Myönnän rehellisesti, etten tiiä miten selviän, jos listan kärjesä on Prevc tai Freund. Saan varmaan jonku hepulihulluuskohtauksen.


Joulun välipäivät on mulle aina ihan äärettömän merkitykselliset, sillon pitää olla iltosin kotona! Tätä kuvastaa hyvin se, että iskälle oli soittanu joku televisiokanavakauppias ja kaupannu jotain uutta kanavapakettia, ja iskä oli vaan tokassu "näkkyykö siinä MTV MAX, jos ei, nii sitte en voi vaihtaa ku mäkihyppy pitää tytölle näkyä". Siihen tyssäs ne kaupat :D


Mäkiviikko on klassikko! Se pitää kattoa! Se pitää näkyä! Nykypäivänä urputetaan, että ei mäkihyppy voi olla suosiosa, kun sitä ei ilmaskanavilta näytetä. Sillon et oo todellinen lajin fani, jos valitat tuommosesta. Todellinen mäkihyppyfani löytää jostaki taskunpohjalta sen verran lantteja että mäkihypyn saa näkymään! Todellinen mäkihyppyfani hommaa ihtensä kisojen ajaksi taloon, josa kisat näkyy. Todellinen mäkihyppyfani keksii keinot miten kisat näkyy. Todellinen mäkihyppyfani kahtoo kaikki kisat. Ellei ny sitte tietenkään oo jotain oikiasti paljon tärkiämpää ja merkityksellisempää.


Ja jos et vielä oo ällänny, nii tänään tosiaanki alkaa mäkiviikko. Jota on viimeset seittemän vuotta hallinnu Itävalta. Tänään 18.05 MAXilta näkyy Oberstdorfin karsinta, ja jos en ihan väärin muista, niin olin kahtovinani lehestä että kyseinen karsinta näkyy myös kolmoselta ilmaseksi kaheksalta tänäiltana.

Lahti
Tästä alkaa loppiaiseen asti kestävä jännitys. Uskon (toivon), hiukan rasistisesti kylläkin, että Prevcillä homma menee yliyrittämiseksi, ja koko mäkiviikko menee siihen, ja Freundilla pää ei kestä kahen ensimmäisen kisan kotiyleisön paineisa. Näin kaks maailmancupin johtajaa on pois Itävaltalaisten tieltä ja taivas on auki. Steeeeefan Kraft ja Miiiiiichael Hayböck! Tehkää se, viekää kaheksas peräkkäinen mäkiviikon voitto Itävaltaan!
Tietenkään en Prevcille, Freundille tai kenellekkään muulle ei-itävaltalaiselle en toivo loukkaantumista, koska sillon kisa ei misään tapauksesa ois reilu. Toivon, että tourneen voittaja ratkiaa reilusti....Itävaltalaiselle ;) kaatumisista, tai loukkaantumisista ei iloita, sama kuin ne tois tourneen voiton Itävaltaan!

Nyt alan fiilistelemään. Täsä teillekki jo viimevuonna linkkaamani videonpätkä, jonka selostuksen osaan yhtä hyvin mitä Willingenin mäkimontun juhlituimman sankarin! http://www.mtv.fi/sport/hiihtolajit/makihyppy/artikkeli/21-vuotias-hurjapaa-otti-tiukan-otteen-makiviikon-voitosta/4664796

Mukavaa alkavaa viikkoa, ja erityismukavaa alkavaa mäkiviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti