maanantai 11. tammikuuta 2016

Ei vegeä

Liha. Pihvit. Kinkku. Lihapullat. Kana. Makkara. Nakit. Possu, sika, nauta, lehmä, karja, mulli, kana, miksi niitä nyt ikinä tahtookaan kutsua.

Liha tehään eläimestä. Mää syön eläimiä. Hyvällä omallatunnolla, hyvällä ruokahalulla. En selviäis kovin häävisti edes päivää ilman lihaa. Jauhenliha on aivan törkiä hyvää, lihapullia syön pelliltä niinkö karkkeja. Suupaloja, hyviä, terveellisempiä ku karkit, hyvin maustettuja, lämpösiä, suolasia. Miksei myyä lihapullakarkkipusseja? Ostaisin heti.

Pahottelen etten muistanu ottaa tästä "herkusta" kuvaa kun Snapchattiin,
mutta näillä mennään.

Totesin tänään, että kotsan "enskerralla tehään pitsaa", ei välttämättä oo niin herkullista, miltä se kuulostaa. Tai, mikäpä mää oon sanomaan, en maistanu ripahustakaan siitä pitsasta. Kasvispitsasta. Elämäni ensimmäisestä, ja suurimmalla todennäköisyyellä myös viimesestä tekemästäni kasvispitsasta.

Nyt on meneillään joku ihmeellinen vegehulluus, jokapaikka pursuaa uusia vegaanihaasteita, ja päätin kantaa korteni kekoon tähän haasteeseen kertomalla, etten ois saanu alas tuota kasvispitsaa vaikka mikä ois ollu. Syynä oli täyte. Herkkusienet ja "huijausjauheliha" soijarouhe päällimmäisinä syypäinä.

En halua missään tapauksesa mollata, haukkua tai väheksyä kasvissyöjiä! Arvostan niitä, jotka saa soijat, pavut, sienet ja muut ruohot syötyä, ja pärjää ilman lihaa. Mutta en myöskään koe minkäänlaista tarvetta miks tekisin niin ite. Mitä hyödyn siitä? Luulen että navetan omistavat sukulaiset ei ainakaan mielellään mulle kasvispöperöjä tekis :D

En koe pahaa oloa eläinten puolesta, kun syön lihapullia. Tykkään eläimistä, pienistä, somista, viattomista ja lutusista kotieläimistä. Enkä söis omaa kissaani mistään hinnasta. Mutta jos tuosa pihalla ois navetta täynnä lehmiä, uskon että söisin edelleen lihapullia ja pihvejä. Hyvällä omallatunnolla.

Tuotantoeläimet on eriasiat, eläimet jotka on tarkotettu syötäväksi. Mitä maailmalle tapahtuis, jos kaikki lakkais syömästä lihaa? Mihin kaikki tuotantoeläimet laitettais sitte?

4 kommenttia:

 1. jee mikä lihan ylistys.olen samaa mieltä,en ymmärrä hienostelijoita,jotka ei muka syö lihaa.Se on terveellistä kaikesta parjauksesta huolimatta.Ja puhasta,kun vain muistaa ostaa kotimaista.Täällä ei läträtä antibiooteilla.Jos johonkin sairauteen niitä pakon eestä joutuu antamaan,pukkaa tosi pitkät karanteenit,ennenkuin niitä saa laittaa teuraaksi.Suomalainen liha on varmasti turvallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kotimaista lihaa uskaltaa syyä, onneksi! :)

   Poista
 2. Jos jauhelihaa ei ois olemassa, niin en tiiä mitä meillä syötäisiin;)
  Oon jopa joskus leiponut kasvispitsaa, mutta en osannut maustaa sitä tarpeeksi.
  Kasvisruokavaliota noudattaville nostan siinä mielessä hattua, että heidän pitää monesti olla tosi paljon viitseliäämpiä ruuanlaiton suhteen verrattuna meihin lihansyönjiin. Ite ainakin koen kasvisruuan tekemisen jotenkin hankalaksi ja tuntuu, ettei lähikaupasta ainakaan löydy mitään kovin kummoisia aineksia siihen. Mutta tietty syy voi olla myös tottumuksessa. Jos jatkuvasti tekis kasvisruokaa, niin kai siihenkin oppis. Mutta, lihamureketta meillä huomenna tullaan syömään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on, mulla ei riittäis ensinnäkään innostus ehtiä kaupasta kasvisruokavärkkejä, ja niistä alkaa väsäämään ruokaa nälisään... jauheliha on hyvä ratkasu, näläsä tonnikala ja makaroni! Ai että:)

   Poista