lauantai 26. maaliskuuta 2016

Leipädonitseja

Sillonko tekee mieli laittaa Instagramiin kuva bagelseista, ei todellakaan auta muu ko niitä alkaa tekemään :D vain siksi, että saa kuvattua ne. Aivan riittävän hyvä syy alakaa leipoon, ja tekeen jo ennestään isoon tiskivuoreen lisää tiskiä..


Olin varmaan vähintäänki someriippuvaisen näkönen, ku täytin, tälläsin ja kuvasin näitä. Mutta saimpahan Instagramiin uuen kuvan (taas..) ja hyvää syötävää pääsiäislauantaille. 



Bagelit (n. 24 kpl)

50g hiivaa

5d lämmintä vettä

½dl vaaleaa siirappia

2tl suolaa

1rkl öljyä

13-14dl vehnäjauhoja

Keittämiseen:

noin 3dl vettä

4rkl sokeria

Voiteluun ja koristeluun:

kananmuna 

seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä
tai juustoraastetta

Ohje:

Murenna hiiva kulhoon, ja liuota se lämpimään veteen.
Lisää siirappi, suola ja öljy. Lisää jauhot vähitellen ja
alusta taikinaa samalla. Vaivaa taikinaa jauhoitetulla
leivinpöydällä noin 5 minuuttia.

Nosta taikina takaisin kulhoon ja anna nousta
leivinliinan alla noin tunti.

Kaada taikina leivinpöydälle ja jaa se 24 yhtä suureen
palaan. Pyöritä palat pitkulaisiksi patukoiksi, joiden päät
ovat hiukan ohuemmat kuin muu osa. Kierrä patukat
rinkeliksi ja kiinnitä päistään yhteen. Nosta bagelit
jauhotetun leivinpaperin päälle (muuten ne saattavat
jäädä pöytään kiinni) ja kohota vielä 20min leivinliinan alla.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Keitä sokeri ja vesi
isossa kattilassa. Nosta kerrallaan 2-3 bagelia kattilaan ja
keitä 2-3 minuuttia. Käännä bagelit ympäri muutaman kerran
keittämisen aikana.

Nosta bagelit vedestä reikäkauhalla. Voitele munalla ja
dippaa siemeniin tai juustoraasteeseen. Nosta bagelit
leivinpaperilla päällystetylle uunipannule ja paista uunin
keskitasolla 12-15 minuuttia.

Ohje 3/12 heinäkuu-syyskuu Leivotaan -lehdestä


Näitä on meillä tehty kerran aikasemminki, ja muistelin niitä hyviksi. Hyviä ne oli edelleen, ja täyttäviä kaikkine täytteineen!

2 kommenttia:

  1. Näyttää varsin herkulliselta, että näitähän vois joskus kokeilla tehä itekkin :)

    VastaaPoista