maanantai 21. maaliskuuta 2016

Tyttö ja poika

Viimeaikoina on käyty keskustelua siitä, miten sukupuolet saajaan "yheksi sukupuoleksi". Sukupuolijakaumaa ei enään saa olla. Tytöt ja pojat, miehet ja naiset pitää olla samasa asemasa. Niitä ei saa erotella mies- ja naispuolisiksi.


Jokainen ihminen tähän maailmaan on syntyny joko tytöksi tai pojaksi. Jokainen ihminen on elämän ensisekuntteina leimattu jommaksi kummaksi. Asia on joko tai. Sukupuolia on maailmasa ihmisellä vaihtoehtoina kaks, joista toisen se saa.


Olit tyttö tai poika, nainen tai mies, oot silti ihan yhtä arvokas täsä maailmasa ku kaikki muutkin. Sukupuolia ei saa, eikä todellakaan tarvikkaan saaja samanvertaseksi. En tarkota tällä sitä, että miehet ei sais itkiä koska -miehet ei itke-, tai naiset ei sais vaihtaa autoon kesärenkaita koska -se on miesten hommaa-. Tarkotan tällä sitä, että roolijakoa ei tulla saamaan tasavertaseksi ikinä. Miehillä ja naisilla on luonnostaan eroja, jotka tekee roolijaot jotka on meille arkipäivää. Eikä niitä roolijakoja oo tarvetta rikkoa tekemällä miehille ja naisille yhteiset vessat julkisiin paikkoihin.


Jos mää jonain päivänä saan poikalapsen, ostan sille sinisiä rattoripaitoja. Jos jonain päivänä saan tyttölapsen, ostan sille punasia kukkapaitoja. Koska ihmisellä on sukupuoli, jonka mukaan jotku oletukset vain astuu voimaan. Jos rattoripaitaan pukeutunut poikani haluaa joskus nuken, ostan sille nuken. Tai jos kukkapaitaan pukeutunu tyttö haluaa rattorin, ostan sille rattorin.

On täysin okei, että mies itkee. On täysin okei, että nainen vaihtaa kesärenkaat autoon. On täysin okei, että mies käy viikon ruokaostoksilla, tekee ruokaa, leipoo, silittää verhoja tai ompelee. On täysin okei, että nainen ajaa mönkkärillä, juo kahvia enemmän ku miehensä, tykkää autolla ajamisesta tai pelaa pleikkaria.

Mutta se ei oo minusta okei, että miehen ja naisen välisiä eroja yritetään väkisellä miniminoida olemattomiin. Koska siinä ei onnistuta. Se on mahotonta. Jokaisella on sukupuoli, josta toivottavasti kaikki on myös ylpeitä. Siihen kuuluu tietyt asiat ihan jo luonnostaan, jotka tekee erot ettei voi olla sukupuolineutraalia ihmistä.


Fakta on, että jokainen ihminen on joko mies tai nainen. Sukupuolineutraali ei oo sukupuoli. Se on käsite, jolla yritetään kiertää ja välttää ihmisen luontaiset ominaisuudet.

4 kommenttia:

 1. Kanssasi täysin samaa mieltä. Hyvä että nuorisostamme löytyy vielä fiksuja tyyppejä jotka ei lähe mukaan moraalittomiin muoti-ilmiöihin. Pidetään tytöt tyttöinä ja pojat poikina, rattoreilla ja nukeilla sas leikkiä kaikki mutta mahottomiin ei mennä. Ei kait pojilla sentään voi olla tyttöjen tukkaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just näin että tytöt tyttöinä ja pojat poikina! :)

   Poista
 2. Ehdottoman samaa mieltä!! Hyvä MaiMa :))
  -E

  VastaaPoista