torstai 31. maaliskuuta 2016

Ulkonäkö on pinnallista

Mietein tänään kärsivällisyyteni ja motivaationi tyystin kotsantunnilla menettäneenä, open määräämää tilaustyötä millintarkkuuella tekien todellakin sitä, miks ulkonäkö on niin iso juttu. Kyllä, puhun nyt voisarvista. Toki ymmärrän, että kyseesä oli tilaustyö, ja siihen pitää panostaa vähä enemmän, mutta hei, jos ne tekee liian täydelliseksi, niitä luullaan kaupasta ostetuiksi. Eikä se ulkonäkö maistu yhtään miltään. Ulkonäkö on pinnallista, jolla ei loppupeleisä oo yhtään minkään asteista väliä, yhtään minkään asian kans.


Vaikka puhun nyt pääosin näistä voisarvista, joitten mittaamiseen ja tälläämiseen ja symmetrisesti tekemiseen mun hermot oli todellaki koetuksella, puhun myös yleisesti. Ulkonäkö on kaikesa asiasa pinnallista. Etenki nykypäivänä. Ulkonäkö ei oo pysyvää, se ei kerro totuutta.


Vaikka teet kuin hienon voisarven, se kiiltää, se on symmetrinen, ei liian laiha -eikä liian pulleva, se on käytännösä täydellinen. Se ulkonäkö ei oo pysyvää. Mitä sitte kun voisarvi elää vanhaksi, ja homehtuu? Ei se sitte enään oo hieno. Tai entä jos voisarvi kohtaa kohtalokkaasti lattian, ja siihen tulee särö? Hylätäänkö se vain siksi, että se on ruma?


Löysin kerran Facebookin ihmeellisestä maailmasta kuvan, joka kuvaa täydellisesti sitä, miten ulkonäöllä ei oo mitään merkitystä. Kuva oli enemmän ihmisiin viittaava, mitä voisarviin, mutta ulkonäkö on pinnallista -niin ihmisisä kuin ruuasaki. "Älä etsi pelkästään kauniita kasvoja, sillä jonain päivänä ne vanhenevat. Älä etsi sielää ihoa, sillä se rypistyy jonain päivänä. Etsi uskollista sydäntä, joka ikävöi ja rakastaa sinua joka päivä". 

Ulkonäkö on in nykyään. Huomasin tänään että se on sitä myös ruoassa. Enkä ymmärrä tätä. En ihmisisä, enkä voisarvisa. Vaikka kuin on kyseesä tilaustyö, maku on se joka ratkasee. Ainaki jos mää oisin kyseisiä sarvia tilannu, aattelisin asian näin... Ihmisisä sama homma. Ulkonäkö on enemmänki kuin in. Sisin on se joka ratkasee. Aina ja kaikesa. Ruuasa ja ihmisisä.


Mukavaa torstai-iltaa kaikille! Muistakaa, että ulkonäöllä ei oo väliä! :)

2 kommenttia:

  1. Olipa taas kerran ihan nappiin osunut kirjoitus.Täällä ihmismaailmassakin on semmoinen kumma asia,että kun tutustuu johonkin ihmiseen kunnolla ja oppii tuntemaan sitä paremmin,ei oo mitään väliä miltä se ihminen näyttää.Sillä on merkitystä minkälainen se tyyppi on luonteeltaan ja asenteiltaan.Näinhän se oikeasti elämässä menee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin väärin ku se onki, mutta totta että ulkonäkö on toisille nykyään tärkiämpi mitä sisin..

      Poista